• Prednáška o poskytovaní prvej pomoci

          • Dňa 19. apríla 2024 sme na našej škole privítali Emíliu Vargovčíkovú, študentku ošetrovateľstva Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine, ktorá nám predstavila spôsoby poskytovania prvej pomoci. Ďakujeme za všetky prínosné informácie pre našich žiakov

          • Vzdelávacia exkurzia

          • Dňa 18. apríla 2024 sa študenti našej školy vydali na vzdelávaciu exkurziu do Michaloviec. Ich prvou zastávkou bol výrobný závod BSH Drives and Pumps, kde mali príležitosť vidieť výrobu elektrických motorov a riadiacich systémov do domácej techniky, ako sú pračky, sušičky a umývačky riadu. Následne navštívili závod Gronbach, kde sa zoznámili s procesom výroby plechových súčiastok pomocou pokročilej laserovej a ohýbacej techniky. Táto skúsenosť im poskytla pohľad do sveta moderného priemyslu a vzbudila záujem a obdiv u našich žiakov. Žiaci mali možnosť uvidieť technickú realitu v praxi a získali nové poznatky, ktoré ich obohatia.

          • Deň narcisov

          • Liga proti rakovine každoročne organizuje Deň narcisov. V tento deň sa po celej krajine organizujú zbierky na podporu ľudí trpiacich rakovinou. Naši študentskí dobrovoľníci sa aktívne zapájajú do tejto charitatívnej zbierky, aby pomohli a prispeli k tejto ušľachtilej veci.

          • Medzinárodný deň florbalu

          • Medzinárodný deň florbalu sme deň oslávili priamo v akcii! Naši študenti si na hodine telesnej a športovej výchovy pripomenuli tento deň hrou florbalu, čím ukázali nielen svoje zručnosti s florbalovou hokejkou, ale aj tímového ducha. Florbal je skvelý šport, ktorý kombinuje rýchlosť, presnosť a dynamiku a naši žiaci to dnes dokonale prezentovali.

          • Stolnotenisový turnaj

          • Študenti našej školy sa zúčastnili stolnotenisového turnaja v Michalovciach, ktorý sa konal na Gymnáziu Ľudovíta Štúra. Sme hrdí na náš tím, ktorý obsadil 4. miesto! Gratulujeme všetkým hráčom (Levente Sukály, Martin Vernársky, Vojtech Tóth) k skvelému výkonu a odhodlaniu na turnaji.

          • LEŠKA

          • Vo štvrtok 4. apríla 2024 sa tím nášho školského parlamentu, v zložení Ľubomír Kočiš,  Tibor Jacko, Bryan Lakatoš a Damián Palágyi, zúčastnil súťaže "LEŠKA" — lieč, športuj a kvízuj. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy!

          • Mesiac knihy

          • Každý rok sa v marci po celom svete oslavuje mesiaca knihy, ktorý upozorňuje na dôležitosť čítania literatúry. V školách a knižniciach sa v tomto období uskutočňuje množstvo špeciálnych podujatí a aktivít. Aj u nás prebehli udalosti v rovnakom duchu. Počas hodín maďarského jazyka sa naši študenti vydali na vzrušujúce dobrodružstvo do školskej knižnice, kde sa rôznymi zaujímavými metódami pokúsili vyriešiť hádanky súvisiace s povinným čítaním. Na hodinách slovenského jazyka sme spestrili hodiny 15 minútovým čítaním literatúry rôznych žánrov počas celého týždňa. Snažíme sa, aby sme u žiakov vzbudili záujem o literatúru a prebudili ich kreativitu a fantáziu, pretože literatúra ponúka nielen zábavu, ale aj únik z reality.

            ___________________________________________________________

            Minden év márciusában világszerte megünneplik a könyv hónapját, amely az irodalomolvasás fontosságára hívja fel a figyelmet. Ebben az időszakban számos különleges eseményre és tevékenységre kerül sor az iskolákban és a könyvtárakban. E hónap nálunk is hasonló szellemben zajlott. Tanulóink a magyar nyelv és irodalom órákon izgalmas kalandra indultak az iskolai könyvtárba, ahol különféle érdekes módszerekkel próbálták megfejteni a kötelező olvasmányhoz kapcsolódó rejtvényeket. A szlovák órákon egész héten 15 percben különböző műfajú műveket olvastak, ezzel is változatossá téve az órákat. Igyekszünk felkelteni a tanulók irodalom iránti érdeklődését, felébreszteni kreativitásukat, fantáziájukat, mert az irodalom nemcsak szórakozást, hanem a valóság elől való menekülést is kínál.

          • Svetový deň vody

          • 22. marca 2024 sme si pripomenuli Svetový deň vody prostredníctvom rôznych aktivít pre našich žiakov. S kvízom vo forme Kahoot a vyfarbovaním mandál sme podčiarkli význam tohto dňa až v troch jazykoch - slovenskom, maďarskom a anglickom. Tieto aktivity nám umožnili lepšie porozumieť a oceniť hodnotu vody a inšpirovali nás k tomu, aby sme s ňou zaobchádzali zodpovedne aj v budúcnosti.

            _______________________________________________________________________

            2024. március 24-én a víz világnapjáról emlékeztünk meg iskolánkban különböző tevékenységek keretén belül. Kahoot-kvízzel és mandalák kifestésével hangsúlyoztuk ennek a napnak a fontosságát, méghozzá három különböző nyelven - szlovákul, magyarul és angolul. Ezek a foglalkozások segítettek nekünk jobban megérteni és értékelni a víz fontosságát, és inspiráltak minket arra, hogy felelősségteljesen bánjunk a vízzel a jövőben is.

          • Boli sme v divadle!

          • Dňa 20.3.2024 žiaci našej školy sa zúčastnili divadelného predstavenia "Tragédia človeka" v Divadle Thália v Košiciach. Návšteva divadelného predstavenia je dôležitou súčasťou vzdelávania študentov, okrem zábavy ponúka aj možnosť spoznávať kultúru a nahliadnuť do sveta divadelného umenia.

             
          • Zapoj sa do súťaže "Vráťme knihy do škôl"

          • Celoslovenskú súťaž je určená pre materské, základné a stredné školy. Jej cieľom je motivovať deti a žiakov k čítaniu kníh. Novinkou aktuálneho 12. ročníka je súťaž v písaní mikropoviedok v rozsahu jednej až dvoch normostrán. Princíp súťaže je jednoduchý. Stačí si prečítať ľubovoľnú knihu a napísať o nej krátky referát v rozsahu maximálne dve strany. V súťaži sa neposudzuje literárna kvalita príspevkov.

            Bližšie informácie nájdete na www.vratmeknihydoskol.sk

            "Čítanie kníh Ti otvára dvere do nekonečných svetov plných dobrodružstiev, tajomstiev a vedomostí. Každá stránka knižky Ti ponúka príležitosť stať sa časťou príbehu, objavovať nové krajiny a stretnúť fascinujúce postavy."

             

          • Akreditácia na Erasmus

          • Vďaka  systematickej príprave a výborne spracovanému projektu na Akreditáciu Erasmus+ sme sa zaradili k organizáciám, ktoré budú mať v období do 2027 príležitosť poskytovať pre žiakov a zamestnancov školy absolvovanie stáží v zahraničí.

            Pridelenie akreditácie potvrdzuje, že naša škola s cieľom rozvoja svojej organizácie vytvorila strategický plán pre realizáciu vysoko kvalitných projektov s dopadom na jej bežnú činnosť a aktivity v oblasti lokálnej práce s mládežou.

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 17.1.2024 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v priestoroch GĹŠ v Michalovciach. Súťaže sa zúčastnili najlepšie anglicky hovoriaci žiaci nášho okresu. Žiaci si preverili svoje vedomosti v písomnej časti, potom nasledovala ústna časť, v ktorej žiaci najprv museli prejaviť tvorivosť a museli aj presvedčiť o svojich schopnostiach argumentovať v dialógu s porotou.

            Z našej školy sa okresného kola zúčastnil Ivan Adam z I. ES triedy. Týmto žiakovi ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a tešíme sa na spoluprácu v ďalších rokoch.

          • Ideme hrať ping-poooooong!

          • V rámci podujatia „Ideme hrať ping-poooooong“ sa na našej škole uskutočnil turnaj v stolnom tenise. Prostredníctvom tohto školského turnaja sa snažíme motivovať stredoškolskú mládež k pohybu a aktívnemu tráveniu voľného času. Žiaci si medzi sebou zmerali sily v turnaji, z ktorého vzišli traja najlepší.

            1.miesto Levente Sukály

            2.miesto Máté Jakub

            3.miesto Matrin Vernársky

            Ďakujeme našim žiakom za účasť!

          • ZENIT v strojárstve

          • Dňa 29. novembra 2023 sme sa zúčastnili krajského kola 24. ročníka prestížnej súťaže ZENIT v strojárstve. Toto podujatie, ktorého dejiskom bola Stredná odborná škola priemyselných technológií v Šaci, prinieslo vzrušujúcu príležitosť pre nášho študenta IV.ES Ákosa Bodnára, ktorý reprezentoval našu školu. Ákos súťažil v skupine A, kde bol vyzvaný k vykonaniu testu a následne kresleniu súčiastky, pričom jeho úlohou bolo tiež vypracovanie pevnostných a konštrukčných výpočtov. Bola to pre neho náročná úloha, ale splnil hlavné očakávania našej školy – vykročiť do sveta súťaží v oblasti strojárstva. 

            Tým, že sme sa prvýkrát zapojili do strojárskeho Zenitu, sme si uvedomili, že naše ambície, hoci skromné, nesiahali len po získaní vedomostí a dojmov. Naším cieľom bolo ponoriť sa do atmosféry tejto prestížnej súťaže a získať neoceniteľné počiatočné skúsenosti. Veríme, že tieto skúsenosti budú pre nás základom pre budúce súťaže a projekty, ktoré nám pomôžu rásť a rozvíjať sa v oblasti strojárstva. 

            Celé podujatie nám nielen poskytlo príležitosť stretnúť sa s mladými talentmi v oblasti strojárstva, a ich učiteľmi, ale aj nám ukázalo, že naša škola má potenciál dosiahnuť dobré výsledky v tejto súťaži v budúcnosti. Ďakujeme Ákosovi za reprezentáciu našej školy, a tešíme sa na ďalšie výzvy a súťaže, kde budeme môcť ukázať naše vedomosti a hlavne vášeň pre strojárstvo. 

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazyku je výročná súťaž, ktorá motivuje a odmeňuje tých najúspešnejších študentov škôl, ktorým angličtina akosi prirástla k srdcu. Dňa 26.10.2023 sa v našej škole konalo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Súťaž pozostávala z dvoch častí: písomnej a ústnej. Víťazom sa stal Ivan Adam z I.ES triedy a postupuje do okresného kola, ktoré sa uskutoční v januári 2024.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme!

          • Správna voľba povolania - príležitosť k úspechu

          • Dňa 25. októbra 2023 sme sa zúčastnili prezentácie študijných a učebných odborov vyučovaných na sterdných školách v Michalovciach. prezentácia bola určená pre žiakov základných škôl, rodičov a širokú verejnosť.

          • Školské kolo súťaže ZENIT v strojárstve

          • Dňa 20. októbra 2023 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili školského kola súťaže Zenit v strojárstve. Súťažili v dvoch častiach - teoretickej a praktickej. Kým teoretickú časť tvoril test, v praktickej časti mali žiaci na základe technického výkresu vymodelovať súčiastku. Na 1. mieste sa umiestnil Ákos Bodnár, žiak IV.ES triedy. Postupuje do krajského kola, ktoré sa bude konať v Košiciach. Na druhom mieste sa umiestnil Juraj Halaj zo IV.ES, tretie miesto obsadil Adam Hornyák z III.ES. Všetkým účastníkom súťaže ďakujeme, víťazom blahoželáme!

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb – Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola
      • sekretariát, riaditeľ: +421 56 6382712 zástupca riaditeľa: +421 56 6281590
      • J.Kráľa 25, 079 01 Veľké Kapušany Slovakia
      • 17055393
      • 2020507819
      • Škola je zriadená Zriaďovacou listinou č.1712/2008 - RU 17/27926 zo dňa 2.9.2008, v znení Dodatku č.1 č. 1170/2009-RU 17/8450 zo dňa 7.4.2009, v znení Dodatku č.2 č.1169/2012 - RU 17/35022, v znení Dodatku č.3 č.6035/2020/OSK-30963 zo dňa 25.8.2020 vydanou Košickým samosprávnym krajom.
    • Prihlásenie